Γερμανία: Τρεις τραυματίες σε διαδήλωση ακροδεξιών ρατσιστών στη Δρέσδη

1

dresdi

 

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, όταν ξέσπασαν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μελών και οπαδών ενός κόμματος της άκρας δεξιάς, που ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με υποστηρικτές των αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στην πόλη αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να φθάσουν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θα στεγαστούν σε σκηνές.

 
Οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν περίπου 200 υποστηρικτές του κόμματος της άκρας δεξιάς NPD, που διαδήλωναν εναντίον της έλευσης 800 προσφύγων, στην πλειονότητά τους από τη Συρία, ήλθαν αντιμέτωποι με 350 ανθρώπους που είχαν πάει για να υπερασπίσουν τους αιτούντες άσυλο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

 
Οι υποστηρικτές του NPD, ενός κόμματος που έχει ισχυρά ερείσματα στις συγκριτικά φτωχότερες περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας, επιτέθηκαν στους αντιδιαδηλωτές και ξέσπασαν συμπλοκές, ενώ ερρίφθησαν επίσης αντικείμενα, κατά την ίδια πηγή.

 

ena

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εξ αυτών μια νεαρή γυναίκα που αιμορραγούσε πολύ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

 

ΔΥΟ

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Sächsische Zeitung, ένα συνεργείο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF δέχθηκε επίσης επίθεση. Ένα πρόσωπο ετέθη υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

 
Η Δρέσδη αναμενόταν να υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο 800 πρόσφυγες, οι 500 εκ των οποίων προγραμματιζόταν να φθάσουν εκεί χθες βράδυ.

 
Στη Δρέσδη, μια από τις κυριότερες πόλεις της ανατολικής Γερμανίας, σημειώθηκαν φέτος μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών και εναντίον του Ισλάμ, με πρωτοβουλία του κινήματος PEGIDA. Στις διαδηλώσεις αυτές είχαν συμμετάσχει έως και 25.000 άνθρωποι το χειμώνα, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι τον Ιανουάριο.

 
Οι μετανάστες θα καταλύσουν σε σκηνές που εγκαταστάθηκαν από τη γερμανική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, πολλά μέλη της οποίας δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της Πέμπτης από πρόσωπα που ήθελαν να τα εμποδίσουν να στήσουν τον καταυλισμό των σκηνών, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

 
Εδώ και πολλούς μήνες, οι επιθέσεις — πυροβολισμοί, πυρκαγιές, εναντίον κέντρων φιλοξενίας μεταναστών ή υπό κατασκευή κέντρων υποδοχής δεν παύουν να αυξάνονται στη Γερμανία.

 

Από την έναρξη του 2015, έχουν καταγραφεί πλέον 202 επιθέσεις σε όλη τη χώρα, από 203 που είχαν καταγραφεί στο σύνολο του 2014, όπως ανακοίνωσε προχθές Πέμπτη το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Λόγω της καλής πορείας της οικονομίας της, η Γερμανία έχει μετατραπεί στον πρώτο τη τάξει προορισμό στην Ευρώπη για όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια, τους πολέμους και τους διωγμούς. Για το 2015, η χώρα αναμένει να υποδεχθεί 450.000 αιτούντες άσυλο, αριθμό που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ.

 

τρια

 

τεσσερα

 

 

 

 

Πηγή

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Simple Share Buttons