Βγήκαν «λάδι» οι αστυνομικοί για το νεαρό διαδηλωτή

0

διαδηλωτης

Ούτε ΕΔΕ δε θα διεξαχθεί για τους αστυνομικούς που έσυραν διαδηλωτή για 100 μέτρα πάνω στην άσφαλτο. Κρίθηκε ότι «η βία που ασκήθηκε αναλογεί στο περιστατικό».
Καμία βιαιότητα δεν εντόπισε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, στην προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή από αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα», το περασμένο Σάββατο, στο Σύνταγμα.
Μετά από επεισόδιο ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές άνδρες της ομάδας Δέλτα προσαγάγουν διαδηλωτή, ο οποίος απεικονίζεται να είναι πεσμένος στην οδό Όθωνος. Στο βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να πέφτουν πάνω του και να τον συλλαμβάνουν.
Μόνο που ο διαδηλωτής δεν σηκώθηκε ποτέ όρθιος.Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα τον έσυραν για τουλάχιστον 100 μέτρα στην οδό Φιλελλήνων μέχρι που τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.
Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί που εξέτασαν το βίντεο έκριναν ότι ο διαδηλωτής ήταν καλά στην υγεία του και δεν σηκωνόταν όρθιος επίτηδες προκειμένου είτε να αποφύγει τη σύλληψη είτε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η ηγεσία του Σώματος προσανατολίζεται στο να μη διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, διότι «η βία που ασκήθηκε αναλογεί στο περιστατικό». Από την πλευρά τους διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι ο συλληφθείς ήταν τραυματισμένος και πως ο τρόπος προσαγωγής του (το σύρσιμο) επιδείνωσε την κατάστασή του.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης είδαν το βίντεο, προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Πηγή:left.gr

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

7 + 10 =

Simple Share Buttons