Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας

0

varoufakis_533_355

«Θα υπάρξουν προβλήματα. Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες μας, όπως έχω πει και στον πρωθυπουργό. Μπορούμε να επιστρέψουμε σε εκλογές, [μπορούμε] να κάνουμε δημοψήφισμα».

Με αυτή τη δήλωση ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε συνέντευξή του προς την ιταλική «Corriere Della Sera» της Κυριακής σχετικά με το τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν η ΕΕ δεν αποδεχθεί τις προτάσεις της Αθήνας.

Η συνέντευξη φέρει τίτλο: «Βαρουφάκης: Η Ε.Ε. δεν αποδέχεται το σχέδιο της Ελλάδας; Θα μπορούσαμε να προσφύγουμε σε δημοψήφισμα για το ευρώ». Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, μάλιστα, πως «για την ελληνική ανάκαμψη χρειάζονται γερά θεμέλια, τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με την Ευρώπη».

Όσον αφορά την στάση της ΕΚΤ, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Φρανκφούρτη είναι «πολύ πειθαρχημένη» απέναντι στην Ελλάδα: «Το 2012, σε μία κατάσταση παρόμοιας κρίσης αλλά με συντηρητική κυβέρνηση, η ΕΚΤ ήταν ευέλικτη, είχε ενισχύσει χωρίς προβλήματα τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εκδίδει βραχυπρόθεσμούς τίτλους». «Αντιθέτως, η ΕΚΤ τώρα έχει περιορίσει αρκετά το περιθώριο δράσης μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την αντιμετώπιση που έχει ο ίδιος στο Eurogroup, o Γ. Βαρουφάκης πως οι προτάσεις του γίνονται δεκτές με σιωπή. «Η Ευρώπη προχωρά μέσω της αδράνειας, είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο που χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει πορεία. Όταν επιπλέον η αλλαγή προέρχεται από μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, τότε κυριαρχεί ο φόβος πως πίσω της κρύβεται κάτι ύποπτο».

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

19 − three =

Simple Share Buttons