Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με Λαφαζάνη

0

varoufakis_lafazanis

Με συνεντεύξεις στα ξένα ΜΜΕ, γνωστοποιεί τις προθέσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει των εκλογών.

Μιλώντας στη Die Welt ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει ότι δεν πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος με το κόμμα Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις .

«Τους συμπαθώ και νομίζω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός. Γι αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι ένα ζήτημα ιδεολογίας και τους κατανοώ. Αλλά ήμασταν στο δραχμή, ήταν η Ελλάδα του τότε, όχι μια σοσιαλιστική χώρα.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος. Αλλά δεν είμαι και βέβαιος ότι πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο ερώτημα εάν θα συμμετείχε και πάλι σε μια κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα απαντά: «Ποτέ μη λες ποτέ. Εξακολουθώ να έχω καλές σχέσεις με τον Αλέξη και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή μου σε κυβέρνηση θα είχε μόνο μια προϋπόθεση. Εάν η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη».

Για τα δάνεια του τρίτου Μνημονίου ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει, κανείς δεν το πιστεύει ούτε ο Σόιμπλε, ούτε η Λαγκάρντ.

topontiki.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × 2 =

Simple Share Buttons