Βαρουφάκης: Αντιμετωπίζουμε πραξικόπημα όχι με τανκς αλλά με… banks

0

varoufakis

Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε χθες Τρίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη.

Ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «εξουθενωτικές» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα».

Ο Γ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς, τονίζοντας, ωστόσο πως «δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα». «Έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης», σημείωσε.

Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο της εκστρατείας«Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (TRADES Hall) της Μελβούρνης.

Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four × 2 =

Simple Share Buttons