Αριστεροψευτοσοφοί 60άρηδες στην υπηρεσία του συντηρητισμού -από τον Κώστα Σκλιάμη

0

katalipsi-ekpa

Το πρόβλημα των αριστεροψευτοσοφών 60άρηδων είναι ότι έζησαν χρονικά στην ίδια περίοδο με τα γεγονότα του Πολυτεχνέιου και βάσει αυτού του γεγονότος μας τα πρήζουν. Γραφικοί σαν τον Σπύρο Παπαδόπουλο στους Απαράδεκτους, αποφεύγουν να το δηλώνουν πλέον καθώς η ιδέα για τον εαυτό τους είναι τόσο μεγάλη που θεωρούν αυτονόητο ότι ο κάθε συνομιλητής τους ξέρει το βιογραφικό τους, δηλαδή ότι είναι 55-60 χρονών άρα έζησαν τη δικτατορία και το Πολυτεχνέιο. Το βιογραφικό τους συνήθως είναι αμφιβόλου ποιότητας, περιέχοντας λίγο Κύρκο, λίγο Ρήγα, αλλά που κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια. Αν όλοι όσοι περηφανεύονται ότι ήταν στο Ρήγα Φερραίο, τότε έπρεπε να είχε μισό εκατομμύριο μέλη. Άρα πολύ πιθανό να μας αραδιάζουν φούμαρα και παπάτζες. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί αλλιώς.

Όλοι αυτοί λοιπόν έχοντας απονείμει στους εαυτούς τους παράσημα αριστερής αυθεντίας, δουλεύουν τόσα χρόνια στην υπηρεσία του συντηρητισμού, προσπαθώντας τα κρατήσουν την κατά καιρούς εξεγερμένη νεολαία ανενεργή και ακίνδυνη προς την εξουσία καθώς και επίσης να εμποδίσουν την άνθηση προοδευτικών κοινωνικών αιτημάτων. Παρ’ότι μπορεί να έχουν περάσει απο ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, τολμάνε ακόμα να κάνουν κριτική σε οτιδήποτε εξεγερμένο υπάρχει και σε οτιδήποτε προοδευτικό πάει να ανθίσει.

Κάνανε οι άθλιοι κριτική στους αντιεξουσιαστές και στις καταλήψεις, αδιαφορώντας για τα αιτήματα που ήταν κατά βάση αιτήματα σε κοινωνικά ζητήματα που είχαν άμεση σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τρομονόμος, DNA, Φυλακές υψίστης ασφαλείας- Τύπου Γ’, σεβασμός στους κρατουμένους και στα δικαιώματα τούς και άλλα πολλά, είναι πράγματα που δεν ακουμπάνε τους αριστεροψευτοσοφούς. Αλλά τους ενοχλεί η κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα. Για αυτούς, οι καταληψίες εκεί δεν είχαν τα κότσια να πάνε στο ΜEGA, άρα ας τους επικρίνουμε, αδιαφορώντας για τα αιτήματα τους. Επίσης, αντίθετοι στην κατάληψη της Νομικής απο αντιεξουσιαστές λέγοντας ότι η κατάληψη των αντιεξουσιαστών είναι αυθαίρετη χωρίς βάσεις στο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα κλπ κλπ. Πάλι αδιαφορώντας για τα αιτήματα τους. Στην πρυτανεία ήταν το αποκορύφωμα της κριτικής  με επιχειρήματα περί παρακόλλησης της λειτουργίας του πανεπιστημίου κλπ. Τώρα τους ένοιαξε και αυτούς το ελληνικό πανεπιστήμιο. Έφτασαν ακόμα και να συζητάνε για τις διαφορετικές τάσεις στον Α/Α χώρο και βάσει αυτών να προσπαθούν να αναλύσουν την κατάσταση στην πρυτανεία. Πλήρης αδιαφορία για τα αιτήματα, για τον λόγο που αγωνίζεται κάποιος. Οι αριστεροψευτοσοφοί χρησιμοποίησαν όλο τον προηγούμενο καιρό επιχειρήματα τύπου Άδωνι, αυτή είναι η κατάντια, όταν η κριτική σε αγώνες κοινωνικών ζητημάτων συμπίπτει με αυτή της δεξιάς.

Ας σκεφτούμε τώρα και πόσο προοδευτικοί είναι οι 60άρηδες από το Πολυτεχνείο. Να δούμε τι θέσεις έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια για το μεταναστευτικό και την ιθαγένεια. Ήταν προοδευτικές θέσεις ή μήπως ήταν θέσεις αναμονής «κάτσε να δούμε..ε δεν ξέρω..ε είναι πολλοί..». Ας σκεφτούμε ποιες οι θέσεις τους για την αστυνομοκρατία και την καταστολή «ε ναι, αλλά δεν είναι και σαν τη χούντα, μην συγχέουμε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα». Ας σκεφτούμε ποιες οι θέσεις τους για τους χρήστες ναρκωτικών και την αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών, ας σκεφτούμε ποιες οι θέσεις τους για τους γάμους ομοφυλοφίλων, ας σκεφτούμε ποιες οι θέσεις τους για τον στρατό και την υποχρεωτική στράτευση. Αν τα σκεφτούμε πολλοί θα δούμε ότι δυστυχώς πολλές θέσεις απο αυτές είναι άκρως συντηρητικές και κοντά σε αυτές των δεξιών.

Τι να σε κάνω ρε αριστεροψευτοσοφέ, δεν έχεις να μου πεις κάτι. Τα βιβλία τα λένε όλα και εσύ δεν είσαι βιβλίο, αν και θα ήθελες να είσαι. Βαρεθήκαμε να ακούμε και εσένα. Υπάρχουν δεξιοί που κάνουν αυτή τη συντηρητική κριτική, εσύ δεν μας χρειάζεσαι. Μάλλον, όπως φαίνεται δεν πάει ο νους σου παραπέρα. Άσε τουλάχιστον τον 20χρονο να ζήσει και μην του τα πρήζεις με διδακτικό υφάκι του στυλ «εγώ ξέρω, Πολυτέχνειο ξέρεις ε..». Οπισθοδρομικός και συντηρητικός έχεις γίνει, ο προοδευτικός αριστερός δεν μοιάζει με τον Άδωνι.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Κώστας Σκλιάμης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Αμστερνταμ πάνω στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Περιβαλλοντικη Διακυβέρνηση. Ζει και εργάζεται εκεί.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × 1 =

Simple Share Buttons