Αποτελειώνουν τον Νίκο Ρωμανό

0

1972468_841026815919628_2142933670189792955_n

Η τροπολογία της κυβέρνησης απαγορεύει ουσιαστικά στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει με βραχιολάκι με το πρόσχημα ότι διώκεται βάσει του τρομονόμου, την ώρα που η υγεία του είναι στα όρια της ανήκεστου βλάβης

Ο Νίκος Ρωμανός με βάση τη ρύθμιση του Αθανασίου εξαιρείται της άδειας επειδή διώκεται με τον τρομονόμο. Ωστόσο, στη φυλακή είναι καταδικασμένος για ληστεία, όχι για τρομοκρατία, και εκκρεμμούν εις βάρος του δύο δικαστήρια.

Το περιβάλλον Ρωμανού έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η δυνατότητα φοίτησης με βραχιολάκι τούς βρίσκει σύμφωνους.

Με βάση ιατρικές πληροφορίες μας, η υγεία του Νίκου Ρωμανού είναι σε δραματικό σημείο. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, αλλά κάθε ώρα χειροτερεύει πολύ τα πράγματα.

Στο twitter υπάρχει ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ για τις 20:30 απόψε Τρίτη στο Σύνταγμα καθώς συζητείται η επίμαχη τροπολογία.

Γίνεται διαβούλευση αυτή την ώρα στην Βουλη: ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ ΚΚΕ αντιπροτείνουν άλλη ρύθμιση που να την δεχθεί ο Αθανασίου και να είναι πρόταση πρός τον Ρωμανό:

Να παρακολουθήσει 6 μήνες από απόσταση και μετά να αποφασιστεί ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ η υπαγωγή του στο βραχιολάκι.
Αλλά το θέμα κολλάει γιατί υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ Αθανασίου και Μαξίμου

Τι πραγματικά είπε ο Αθανασίου

Με βάση πηγές του υπουργείου ο Ρωμανός δεν πληροί τους απαραίτητους όρους, όπως αυτοί ισχύουν σήμερα, προκειμένου μία σχετική αίτησή του να γίνει αποδεχτή από οποιοδήποτε δικαστικό συμβούλιο. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν δε, το γεγονός πως στη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή ο Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε τρεις φορές την ύπαρξη προϋποθέσεων για το “βραχιολάκι”.
Στη Βουλή ο Αθανασίου είπε επί λέξει: “Αν αύριο τελειώσουμε και το σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης, τα ‘βραχιολάκια’ και έχει τις προϋποθέσεις -σας είπα ότι καθυστέρησε αυτό λόγω των ενστάσεων που έκαναν οι εταιρείες- θα μπορεί να ειπωθεί. Μέχρι τότε, πάλι επαναλαμβάνω, εφόσον θα έχει τις προϋποθέσεις, θα υπαχθεί στο σύστημα αυτό, γιατί ξέρετε ότι εκεί υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ανάλογα με τα αδικήματα κτλ. Αλλά για το αδίκημα που έχει καταδικαστεί νομίζω ότι τον καλύπτει, η ληστεία δηλαδή. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις άλλες”.

Στη Βουλή

Με σαφή τρόπο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απέρριψε κοινή τροπολογία από ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που πρόσφεραν την διέξοδο της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι καθώς και την δυνατότητα υπουργικής παρέμβασης υπέρ του απεργού.

«Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν μπορεί να υποκαθιστά τα δικαστικά όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Χ.Αθανασίου. Υποστήριξε πως ο Νίκος Ρωμανός «είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει εκπαιδευτική άδεια» κι αυτό «όχι γιατι το θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός αλλά γιατί το λέει ό νόμος». Οσον αφορά το βραχιολάκι σημείωσε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί «όχι με υπαιτιοτητα του υπουργείου αλλά γιατί οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη» και δεν είναι τεχνικά δυνατή η λύση. ‘Αφησε πάντως ανοιχτή την δυνατότητα στο μέλλον. Αν υπάρξει μέλλον για τον Νίκο Ρωμανό…
Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα έχουμε εξέλιξη (αρνητική ή θετική).

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 + 5 =

Simple Share Buttons