Απίστευτη δήλωση Σόιμπλε σε Λιου: Πάρτε Ελλάδα, δώστε μας Πουέρτο Ρίκο

0

-

O ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας γνωστοποίησε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως είπε στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού να μας δώσει το Πουέρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ να αναλάβουν την Ελλάδα!

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ίσως να μην είναι βιώσιμο χωρίς «κούρεμα», ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας μικρό περιθώριο για αναδιάρθρωση.

Μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ζήτημα τωνCAPITAL controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα και δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία της εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης, κάτι που για να το πετύχει η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ακόμη και μέχρι την Κυριακή σε ένδειξη καλής θέλησης.

Για τον νέο Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε ότι η συμπεριφορά του είναι πιο «συμβατική» από του προκατόχου του, αλλά θα πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πακέτο διάσωσης. «Ήταν επιθυμία της Merkel» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

πληροφορίες από το Ποντίκι και το thetoc.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

eleven − ten =

Simple Share Buttons