Απέρριψε ο Άρειος Πάγος αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση Siemens

0

siemens

Εδώλιο για τους 64 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Siemens έδειξε και ο Άρειος Πάγος, καθώς απέρριψε αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος που είχαν καταθέσει τέσσερις Γερμανοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στο επίμαχο βούλευμα, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Έτσι, απέρριψε τις αιτιάσεις των κατηγορουμένων Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ ότι : – το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας – δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στην γλώσσα τους (Γερμανικά) – υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών. Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερις Γερμανοί, και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη “σύμβαση 8002” που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Νομικά Ανάλατα

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × 5 =

Simple Share Buttons