Αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή Παναρίτη για το ΔΝΤ

0

panariti

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης προκαλεί η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία από τον Ιούνιο μένει κενή λόγω της αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα.

Η υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η κ. Παναρίτη αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

«Η επιλογή της κας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ.Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιλογή της κ. Παναρίτη στη θέση αυτή. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επιλογή διαφώνησε με ένα βροντερό «όχι» και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ θετικοί ήταν οι Γ. Βαρουφάκης και Γ. Σταθάκης.

Εντονη είναι και η αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στη Μόσχα και ο οποίος μάλιστα ζήτησε την ανάκληση του διορισμού της κυρίας Παναρίτη.

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα» σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Real FM το πρωί του Σαββάτου.

Ανοιχτά αντέδρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα την Παρασκευή το βράδυ, η οποία με δύο αναρτήσεις της στο Twitter, άφησε αιχμές για ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι αυτή της κ. Παναρίτη «ξεπερνά κάθε όριο».

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα εμφάνιζαν το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο θέμα της κάλυψης της θέσης του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Για το θέμα ο Βηματοδότης έγραψε (26/5): «Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να έδωσε το ελευθέρας στην κυρία Παναρίτη να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων την κυβέρνηση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι την προηγούμενη Παρασκευή και ενώ ο αρμόδιος διευθυντής του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, στον οποίο θα αναφέρεται ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ – όποιος και αν είναι – έλειπε σε ολιγοήμερη άδεια, η κυρία Παναρίτη κοινοποίησε στο γραφείο του ενημέρωση βάσει της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα Alternate Director στη θέση του παραιτηθέντος Θάνου Κατσάμπα στις 18 Ιουνίου. Το Μαξίμου πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα και όπως μαθαίνω εκφράστηκε ήδη μεγάλη δυσφορία προς τον κ. Βαρουφάκη».

tovima.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

ten − six =

Simple Share Buttons