Αντίδραση Ομίλου Λάτση στις δηλώσεις Λαφαζάνη

0

elliniko

Tην έντονη αντίδραση της εταιρείας Lamda Development προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη Βουλή, σχετικά με την επανεξέταση της ιδιωτικοποίσης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής, ότι θα επανεξεταστεί «η σκανδαλώδης αγορά του Ελληνικού με στόχο την ακύρωσή της».

Οι δηλώσεις του υπουργού, και ειδικά η αναφορά σε «σκανδαλώδη εξαγορά», αγνοούν μια καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τελεί υπό την αμετάκλητη απόφαση /έγκριση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία αναμένουμε και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Lamda Development.

«Επιφέρουν επίσης, την ενοχοποίηση μιας εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας, της Lamda Development, που εργάσθηκε με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει και να υποβάλει μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου συνεισφέροντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Lamda Development υποστηρίζει πως οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη «στέλνουν ένα αποθαρρυντικό μήνυμα προς τους μακροπρόθεσμους ιδιώτες διεθνείς επενδυτές, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας».

Επίσης, η αναφορά επίσης του υπουργού σε «ακραία αντιπεριβαλλοντική αξιοποίηση» εκ μέρους των επενδυτών, τείνει να αγνοεί τη σημασία του έργου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της δημιουργίας ενός, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής, που θα επαναπροσδιορίσει περιβαλλοντικά την Αθήνα, σημειώνει η Lamda Development.

«Το δημοκρατικό πνεύμα, από το οποίο η νέα κυβέρνηση αναμφίβολα διαπνέεται, θα επέβαλε τη συζήτηση και τη διαβούλευση και όχι μονομερείς τοποθετήσεις όπως αυτή. Η Lamda Development παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

thepressproject

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × 3 =

Simple Share Buttons