Αλέξης Κοέλιο – by To Skouliki Tom

6

11425294_10153070325229608_1015447800_nΜάλλον δε θα υπάρξει συμφωνία σήμερα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών – αλλά μπορεί και να υπάρξει -, αφού το ΔΝΤ δε δέχτηκε την υπέροχη ελληνική πρόταση και ζήτησε ακόμα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την ελληνική πλευρά.

Άντε πάλι πίσω στα βράχια και το σταλινισμό.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της διαπραγμάτευσης λέγαμε ότι απώτερος σκοπός των δανειστών είναι μέσω του οικονομικού εκβιασμού – η Ελλάδα έχει να λάβει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014 – να αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ώστε να στείλουν κι ένα ηχηρό μήνυμα σε οποιονδήποτε άλλο φιλόδοξο σοσιαλιστή της περιφέρειας του Νότου σκεφτόταν να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Για όσους δε γνωρίζουν, το ΔΝΤ θέλει λιγότερη φορολόγηση στις επιχειρήσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, ενώ οι Ευρωπαίοι δέχονται λιγότερη λιτότητα αλλά δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο θεωρούν βιώσιμο. Παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο.

Ο Πρωθυπουργός είπε σήμερα ότι “Η επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά.
Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα.”

Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε αυτό που συζητιέται αρκετά και στα καφενεία των social media, ότι δηλαδή οι δανειστές θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση με την ελπίδα ότι οι επόμενες εκλογές θα φέρουν ενώπιόν τους κυβερνώντες πιο πρόθυμους να εφαρμόσουν τα μέτρα που ζητάνε.

Σε αυτό το σημείο να υπευθυμίσω ότι η ελληνική πρόταση είναι ήδη τίγκα στα υφεσιακά μέτρα με μηδενική προοπτική ανάπτυξης.

Υπάρχουν αρκετοί που με ρωτάνε τί πιστεύω ότι συμβαίνει. Η απάντηση είναι ότι δεν έχω ιδέα τί διάολο συμβαίνει. Διαβάζω και παρακολουθώ τις ίδιες ειδήσεις με εσάς. Το περίεργο είναι ότι αν ρωτήσεις όλους τους Έλληνες, θα ακούσεις 10 εκατομμύρια διαφορετικές απόψεις και θεωρίες. Ε, δε γίνεται αυτό. Η αλήθεια είναι μία.

Σύμφωνα με τα λόγια του Πρωθυπουργού, οι δανειστές είτε προσπαθούν έμμεσα να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη, άρα είναι αδίστακτα καθίκια, είτε είναι απλά μαφιόζοι που κάνουν δουλειές με τους φίλους τους στο εσωτερικό και δε θέλουν να θιγούν τα συμφέροντά τους.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει αυτά που λέει, τότε δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς διαπραγματεύεται μαζί τους.

Ας καταλήξει επιτέλους. Είναι εχθροί που θέλουν να μας καταστρέψουν ή σύμμαχοι που θέλουν να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε; Δε γίνεται έξω να λέει άλλα και μέσα άλλα. Τα μαθαίνουμε, δε ζούμε στο φεγγάρι.

Πάντως, αν ήμουν στη θέση του μόνο ως σημάδι θα έπαιρνα τη σημερινή νέα επιπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Αφού δε σου κάθεται η Ευρώπη, ρε Αλέξη, τί το παιδεύεις; Άστη να πάει στο διάολο και κοίτα μπροστά. Σκατά τα έχετε κάνει.

Και πού ξέρεις, μπορεί να είναι γραφτό μας. Μπορεί το πεπρωμένο μας να βρίσκεται εκτός ευρωζώνης.

Μπορεί να το θέλουμε τόσο πολύ που όλο το σύμπαν να συνωμοτεί για να γυρίσουμε στη δραχμή.

Αυτό τον μαλάκα τον Κοέλιο τζάμπα τον αποθεώναμε τόσα χρόνια;

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πάντως, εγώ πολύ χαίρομαι που δε θα κλείσει σήμερα η συμφωνία. Είναι τα γενέθλιά μου και θα ήταν μεγάλη γρουσουζιά να συμφωνήσουμε σε τρίτο μνημόνιο. Κι αύριο μέρα είναι. Κριστίν, σε ευχαριστώ πολύ για το δώρο!)

Η σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Τhe Τhree Μooges

Σαν να μην έφταναν στο διαδίκτυο όλης της γης οι κολασμένοι που διατηρούν μπλογκ και γκρινιάζουν επί παντός επιστητού, εμφανιστήκαμε κι εμείς –της Μέσης Γης οι κολασμένοι- για να προσθέσουμε στη ζωή σας και τη μπλογκόσφαιρα ακόμη ένα τέτοιο μπλογκ.

6 Comments

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ on

    Δεν το γλυτώνουμε. Ούτε το ρεζίλι, ούτε την πτώχευση εντός ευρώ. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει ο <>. Κυριολεκτικά ο λαός και κανείς άλλος. Εδώ που φτάσαμε (ή μάλλον που μας έφτασαν), αργά ή γρήγορα, θέλουμε δεν θέλουμε, μπορούμε δεν μπορούμε, αντέχουμε δεν αντέχουμε, το θέλουν δεν το θέλουν, η κατάληξη θα είναι μία: διάλυση της παρούσας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και συντακτική εθνοσυνέλευση για τη σύσταση νέου συντάγματος και νέου Κράτους και Δημοκρατίας, πιθανώς χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας (αφού δεν χρησιμεύει σε τίποτα ούτε θεσμικά ούτε πρακτικά). Το οποίο βέβαια εγκυμονεί και κινδύνους πολεμικής σύρραξης και νέων συμφορών. Αλλά θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος σκεπτόμενος νους με το χέρι στην καρδιά: έχουμε σήμερα Δημοκρατία; Και αν ναι, είμαστε ελεύθεροι;

  2. Pingback: Η προτροπή των δανειστών στον Αλέξη να υπογράψει τη «συμφωνία» > μία εποχιακή-επίκαιρη απεικόνιση | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

  3. Pingback: 00:15 >Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα στις 00:30-EΡT1 /links στις 4 πρώτες αναρτησεις / Η προτροπή των δανειστών στον Αλέξη να υπογράψει τη «συμφωνία» > μία

  4. Pingback: 00:30 σήμερα Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα-EΡT1 link / Η προτροπή των δανειστών στον Αλέξη να υπογράψει τη «συμφωνία» > μία εποχιακή-επίκαιρη απεικόνισ

  5. Pingback: 00:30 τώρα Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα-EΡT1 link ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ / Η προτροπή των δανειστών στον Αλέξη να υπογράψει τη «συμφωνία» > μία εποχιακή-ε

  6. Pingback: (00:30 Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα-EΡT1 link ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ) / Η προτροπή των δανειστών στον Αλέξη να υπογράψει τη «συμφωνία» > μία εποχιακή-επίκα

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × 2 =

Simple Share Buttons