Ακόμα ένα θύμα του Ναζιστικού παρακράτους – του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

1

nazi

Ακόμη ένας δολοφονημένος στην Αμυγδαλέζα, μόλις 23 χρονών…

Ακόμα ένα θύμα της εγκληματικής, εσκεμμένης και συστηματικής εξόντωσης ανυπεράσπιστων, αυτή τη φορά μέσω της εσκεμμένης άρνησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τον ιό HIV:

Ακόμα ένα θύμα του εξευγενισμένου Ναζισμού.

Ακόμα ένα θύμα της διαμεσολαβημένης και επικερδούς διαχείρισης παράπλευρων απωλειών πολέμων μιαρών και ανατεθειμένων.

Ακόμα μια ανθρωποθυσία στα καθαρά παγκάκια και στα εξωραϊστικά πογκρόμ.

Ακόμα λίγο αθώο αίμα στο αχόρταγο λαρύγγι της μισανθρωπίας.

Ακόμα μια μέρα καθηλωμένη στην απάθεια, στην αδράνεια, στο πυρωμένο μούδιασμα της σιωπηλής, ή και της λαλίστατης επίσης, συναίνεσης.

Ακόμα μια μέρα που περνάει κοιτώντας την πλάτη της ελπίδας καθώς χάνεται στον ορίζοντα της συνέργειας σου με το κακό.

Η ασυνειδησία δεν είναι σωσίβιο, η έλλειψη συμπόνιας δεν είναι άλλοθι, η ναρκισσιστική αυτοεπιβεβαίωση της ασημαντότητας δεν είναι αθώα ασχολία, το ξέπλυμα και το σιδέρωμα των κονδυλίων της βαναυσότητας δεν είναι υπεράνω της ζωής.

Σε χαστουκίζω στα μούτρα, εσένα, αδιάφορε μικροαστέ, ενώ δίνω κλοτσιές στην συνείδηση των παιδιών σου.

Σας μισώ και το μόνο που καθησυχάζει την οργή μου είναι ότι σε λίγο θα μαζεύετε τα πτώματα εκείνων που αγαπάτε αντί να έχετε την πολυτέλεια να αδιαφορείτε για τους ανυπεράσπιστους δολοφονημένους που περιφρονήσατε.

Σας καίω ζωντανούς, διαχειριστές του τρόμου και επιχειρηματίες του κακού, και στα παιδιά σας εύχομαι την σιδηρά παρθένο της αιώνιας χλεύης.

Τηλεψηφοφόρε και εκλογικευτή της φρίκης, στην αιωνιότητα της απαγορευμένης λήθης τα κόπρανα που μεταμφίεσες σε ύπαρξη θα δεσπόζουν για πάντα ως μολυσματικά μνημεία της απέχθειας που ενσάρκωσες.

23χρονε μου άγνωστε, θύμα ανόσιων δολοφόνων, σε θρηνώ, σε θρηνώ, σε θρηνώ, μα εσύ δεν θα επιστρέψεις να με παρηγορήσεις και αυτό είναι το μόνο που μου αξίζει ως άξια τιμωρία.

Στάθηκα άχρηστος, αφού δεν κατάφερα ούτε καν να αυτοκτονήσω καθώς διάβαινα την είσοδο του Άουσβιτς, και τώρα είμαι εγκλωβισμένος εκεί όπου ακόμα παριστάνω πως είμαι ελεύθερος, εκεί που ουρλιάζω μάταια ότι δεν υπήρξα ποτέ συγκρατούμενος σου, εκεί που είμαι ένας ακόμα αποτρελαμένος από πόνο ανάμεσα στους καταδικασμένους.

Δικός σου, ένας τρελός συνένοχος των δολοφόνων σου, που ακόμα επιμένει να πιστεύει πως η διαμαρτυρία του ισχύει ως άλλοθι, καθώς ολοφύρεται απαρηγόρητος στα απαξιωτικά υπόγεια της ανύπαρκτης εξιλέωσης.


*Στην φωτογραφία, Irving Ross, 1944, φωτογράφος που παραβρέθηκε εκ μέρους των συμμάχων για να καταγράψει την απελευθέρωση των Ναζιστικών στρατοπέδων θανάτου. Απεικονίζεται το σώμα ενός νεκρού κρατουμένου στο Dachau καθώς αυτό τοποθετείται στο φούρνο από πρώην συγκρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφότου ανέλαβαν οι συμμαχικές δυνάμεις.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου

Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου είναι Ελληνο-Ουρουγουανός καλλιτέχνης και συγγραφέας. Ζει στο Βερολίνο όπου εργάζεται ως διευθυντής σύνταξης του www.theberlinagenda.com και του www.nakedbutsafe.com

Simple Share Buttons