Έκκληση σε Αθήνα και εταίρους για συμφωνία από τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

0

american

Τεράστια αναστάτωση και «κακουχία» στη Ελλάδα αλλά και απρόβλεπτους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να επιφέρει μια Grexit, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

Aπηύθυνε έκκληση προς την Αθήνα και τους θεσμούς να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει η «τεχνική δουλειά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Κάλεσε, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και να ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Υπογράμμισε ότι οι θεσμοί πρέπει να είναι λογικοί στη συνεργασία τους με την Ελλάδα καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Τέλος ο Τζακ Λιου υποστήριξε ότι απ’ όσο γνωρίζει στην εκδήλωση για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα γίνει στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × five =

Simple Share Buttons