Έδεσε με σύρμα, έσυρε στην άσφαλτο και πέταξε ζωντανή την σκυλίτσα στο ρέμα

2

Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Θήβα μια γυναίκα που είχε πάει βόλτα με τον σκύλο της εντόπισε σήμερα το απόγευμα σε φρικτή κατάσταση την νεαρή σκυλίτσα, την οποία βλέπετε στις φωτογραφίες, πεταμένη από τον λόφο από ύψος 20 μέτρων.

Η σκυλίτσα ήταν έτσι όταν την βρήκαν και για τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κτηνίατρου.

Κάποιος πριν την πετάξει ζωντανή στο ρέμα την είχε δέσει με σύρμα γύρω από τον λαιμό. Έτσι προφανώς την είχε σύρει στον δρόμο και από τις πληγές φαίνονται μέχρι και τα κόκκαλα της καθώς η σάρκα είχε λιώσει στην άσφαλτο ή στον χωματόδρομο. Τα πόδια του ζώου ήταν γεμάτα εγκαύματα από την τριβή, ήταν γδαρμένη ακόμα και η μουσούδα του ενώ και το ένα μπροστινό της πόδι ήταν σπασμένο ενώ από το κόκκαλο εξείχε από το δέρμα.

Δείτε εδώ το χρονικό της διάσωσης του ζώου:

Η γυναίκα, που πρωτοείδε το ζώο και είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας Άγιος Φραγκίσκος, το εντόπισε χάρη στο δικό της σκυλί το οποίο κατά τη διάρκεια της βόλτας πήγε στο σημείο και άρχισε να γαυγίζει και να κλαίει επίμονα καλώντας την να πλησιάσει.

Το σύρμα γύρω από τον λαιμό του ζώου.

Η σοβαρά τραυματισμένη κουταβίτσα – που την ονόμασαν Αλίκη –  σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας «Άγιος Φραγκίσκος» ήταν μέσα στα αίματα. Ανοιγόκλεινε μόνο τα μάτια της και καθώς έβλεπε τους σωτήρες της να ψάχνουν τρόπο για να την μεταφέρουν στον κτηνίατρο δεν γαύγισε καν.

Πριν μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο οι φιλόζωοι διαπίστωσαν ότι γύρω από το λαιμό της ήταν περασμένη μια συρμάτινη θηλιά. Στο κτηνιατρείο των Νικολέρη – Καπελέντζου στην Δροσιά Χαλκίδας ο κτηνίατρος κούρεψε το τρίχωμα του ζώου και εκεί φάνηκαν όλες πληγές και τα εγκαύματα.

Ακόμα και η μουσούδα του ζώου ήταν γδαρμένη ενώ το ένα από τα μπροστινά της πόδια σπασμένο. Η σκυλίτσα είναι περίπου 7 μηνών είναι με ορό και πλέον νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο.

Το ζώο ήταν σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον μια μέρα. Οι πληγές της είχαν αρχίσει να σαπίζουν και ήταν καλυμμένες με μύγες και λάσπες.

Ο φιλοζωικός σύλλογος επισημαίνει: «Πρώτο μας μέλημα να ζήσει. Δεύτερο μέλημα να σώσουμε το σμπαραλιασμένο πόδι. Τρίτο να σώσουμε και τα άλλα πόδια της που κινδυνεύουν από σήψη και από οστεομυελίτιδα. Είναι στο κτηνιατρείο. Μας χρειάζεται. Σας χρειαζόμαστε».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τη νοσηλεία της σκυλίτσας καταθέστε στην Τράπεζα Πειραιώς όποιο ποσό μπορείτε με την αιτιολογία «Για την Αλίκη»

Αρ. Λογαριασμού: 6610-127514-792

ΙΒΑΝ GR7101716100006610127514792

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. nikos Raptis on

    Paidia thelw na steilw hrimata gia th skulitsa alla menw Viennh kai hriazome SWIFT code kai dieuthinsi tou katohou logariasmou. An ta ehete steilte ta parakalw.

    Euharistw polu.

  2. Pingback: Έδεσε με σύρμα, έσυρε στην άσφαλτο και πέταξε ζωντανή την σκυλίτσα στο ρέμα | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Αφήστε Ένα Σχόλιο

ten − 4 =

Simple Share Buttons