Άγ(ρ)ια επίθεση Γεωργιάδη στη Δούρου.

0

georgiadisadonisvouli

Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είναι πολιτική, οικονομική ή ακόμη και ιδεολογική. Φαίνεται όμως πως σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενδέχεται να λάβει και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε σήμερα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καταλογίζοντας της σοβαρό ατόπημα για την μη εμφάνισή της στη Δοξολογία της πρώτης μέρας του χρόνου.

Την Πρωτοχρονιά είθισται να γίνεται η πρώτη Δοξολογία του 2015 στο ναό του Αγίου Διονύσου. Φέτος, από αυτή έλειπε σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης η Ρένα Δούρου, κίνηση που τον έκανε να αντιδράσει έντονα. “Εξευτελισμός! Στην Δοξολογία, στην οποία καλεί τους επισήμους η Περιφερειάρχης, η ίδια δεν πήγε..δεν της αρέσει η Εκκλησία της κυρίας Δούρου”. Η έκρηξη του βουλευτή της ΝΔ προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς πως η Ρένα Δούρου έχει επιλέξει και στο παρελθόν, όπως είχε το δικαίωμα, να απέχει διακριτικά από θρησκευτικές τελετές.

ΔΟΥΡΟΥ ΑΔΩΝΙΣ

Η Περιφερειάρχης ορκίστηκε με πολιτικό όρκο όταν ανέλαβε καθήκοντα στην Αττική, ενώ έχει μιλήσει ανοιχτά υπέρ του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας, τονίζοντας βέβαια πως αυτό πρέπει να γίνει έπειτα από διάλογο με την Εκκλησία και με απόλυτο σεβασμό του θρησκευτικού συναισθήματος.

Το tweet του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και τον ανάγκασε να επιστρέψει στο θέμα, σημειώνοντας πως “το αν αρέσει στην κ. Δούρου η Εκκλησία ή όχι, προσωπικό της θέμα, το να μην παρίσταται όμως εκεί που το Αξίωμά της επιβάλλει, όλων μας”.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

sixteen − 9 =

Simple Share Buttons